Marc Pekelsma beklimt op 5 juni drie keer Alpe d’Huez in kader actie HALO3x100 voor KWF

Onze eigen rijder Marc Pekelsma heeft in de Thoolse Bode een plekje weten te
bemachtigen! Nu maar hopen dat dit weer wat geld gaat opleveren. Zie hieronder het stuk dat in de bode geplaatst is. Overigens is het origineel via deze link te lezen.
 

THOLEN - Dinsdag 5 juni moet Marc Pekelsma het laten zien. Dan beklimt hij drie keer de beroemde Franse berg Alpe d’Huez. De Tholenaar is één van de studenten van de Haagse Hogeschool Academie voor Sportstudies (HALO) die meedoet aan een jubileumactie van de jarige opleiding in de residentie. Opbrengst van de actie gaat naar KWF Kankerbestrijding. 
 
DOOR EUGÈNE DE KOK

De deelnemende HALO-studenten en docenten willen de berg 100 keer beklimmen. Dat aantal is niet voor niets gekozen, legt Marc Pekelsma uit Tholen uit. “Onze school bestaat dit jaar 100 jaar en door de Alpe d’Huez 100 keer te beklimmen hopen we 100.000 euro voor KWF op te halen.” Marc was meteen enthousiast toen hij vorig jaar het mailtje over de jubileumactie ‘HALO3x100’ voorbij zag komen. “Ik fiets graag als het mooi weer is, maar belangrijker is dat ik het een heel goed initiatief vind en daar graag deel van wil uitmaken. Ook in mijn omgeving zie ik steeds meer mensen die kampen met de ziekte. Ik wil op deze manier graag de strijd aangaan tegen kanker.”

De actie is verspreid over drie dagen: 5, 6 en 7 juni. De projectgroep is al een paar maanden bezig met de organisatie. “Met een groep van  ongeveer 35 man en ongeveer net zo veel fietsen gaan we drie dagen naar Frankrijk. Daar komt heel wat bij kijken.” 

Ook is hij al volop aan het trainen om de klim van 13,8 kilometer met 21 haarspeldbochten en een stijgingspercentage van gemiddeld 7,9 procent drie maal te beklimmen. Deze koude weken doet hij dat vooral door binnen  te spinnen, maar als het iets warmer wordt gaat de groep ook in de buitenlucht  trainen. “We willen bijvoorbeeld de toertocht van de Amstel Gold Race rijden. De  Couberg (een van de ‘bergen’ in die tocht, redactie) is een pittige steile klim,  maar totaal niet te vergelijken met wat we straks moeten doen.” Hoewel hij  beseft dat het 5 juni loodzwaar wordt, is de beklimming volgens hem niet de  zwaarste opgave. “Dat gaat wel lukken”, lacht hij. “De grootste uitdaging is de  100.000 euro bij elkaar krijgen. We gaan langs bedrijven en proberen ze op  allerlei manieren aan ons te verbinden. Maar in deze tijden staan ze niet te  trappelen om je te sponsoren. Gelukkig heb ik er al een paar bereid gevonden en  ik blijf bedrijven benaderen. Ik zeg zeker niet dat het niet gaat lukken!” 

Opgeven is geen optie

 Hart van Tholen, uitzendbureau Modoc en Flexexpress en im- en exportbedrijf Dacomex zijn Thoolse ondernemers die hun steun al hebben toegezegd. Pekelsma hoopt dat er zich meer aansluiten. 

Het bedrag dat de HALO-groep ophaalt wordt overhandigd aan de stichting Alpe d’Huzes, de organisatoren van het mega-evenement op 6 en 7 juni waarbij duizenden deelnemers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ de berg meerdere malen proberen te beklimmen. De stichting hoopt dit jaar in totaal 30 miljoen euro op te halen voor de strijd tegen kanker. 
5/10/2012 12:42:56 am

Found this from the Weebly directory, great blog.

Antwoord



Laat een antwoord achter.

    Zakelijke Vrienden